baalhytte-04.jpg

Bålhytte menuer

Bålmad behøver ikke bare grill, men kan også være gourmet mad af høj kvalitet, tilberedt over åben ild af birkebrænde, hvilket tilfører maden en unik smag.

Herunder følger nogle af retter, som kan serveres i bålhytten og som er velegnet til bryllup, konfirmation, runde fødselsdage, receptioner og personale arrangementer.

Forretter

– Varmrøget hele laksesider, hængt over birkebrænde bål i ca. 3 timer, dertil hjemmebagt brød og 2 slags dip.

Hovedretter

– Okse mørbrad i god kvalitet, smurt med friske krydderurter.
– Lammekøller stukket med hvidløg og stegt over bål.
– Grillet spareribs og spændende hjemmelavede salater.
– Wokstegte rodfrugter, peberfrugter, løg, hvidløg og friske krydderurter.
– Bagt rodfrugtmos med bredbladet persille

Desserter

– Årstidens desserter og forskellige frugttærter.
– Bålstegte bananer med brun farin, flødeskum og whisky, samt pandekager til børn
– Tarte Tartin- omvendt æblekage bagt i Dutchovn med cremefraiche.
Hertil serveres Cowboy kaffe, Irish Coffee.

Menutilbud

(med og uden drikkevarer under spisningen)
Pris for f.eks: laks til forret, 2 kødretter med rodfrugter i wok og/eller salater, årstidens dessert eller bålstegte bananer med efterfølgende bålkaffe.
(ca. 100 gram fisk og 200 gram kød per person).
Pris kr. 325,- / kuvert ekskl. drikkevarer.
Pris kr. 425,- / kuvert inkl. drikkevarer under spisningen.

For yderligere info om vores specialiteter

Varmrøget laks

Vores højt roste forrets specialiet, hvor de hele laksesider bindes op på kalmarbrædder og varmryges i 3 timer over birkebrænde.
Som buffet serveres laksen dekorativt på de brædder de er røget og tilbehøret er dip og hjemmelavet brød (evt. som bagt brød over grillen).

Okse mørbrad steg

Stegene krydres med friske krydderurter på fedtsiden og vendes jævnligt over ilden, hvor varmen og røgen giver en meget velsmagende stegeskorpe.
Kødet er i absolut bedste mør kvalitet og stegene forskæres løbende for gæsterne.

Lammekøller

Køllerne prikkes godt med hvidløg, krydres og vendes over ilden med den tynde ende væk fra ilden. På den måde kan vi stege den tykke ende uden den tynde bliver tør. Røgen giver en god modvægt til den “uld” smag som nogle ikke bryder sig om ved lam. Køllerne forskæres løbende for gæsterne.

Wokstegte rodfrugter

Består alt efter årstiden af kartofler, gulerødder, pastinak, rødbeder, bladselleri, peberfrugter, løg, hvidløg, og krydderier. De kan enten tilberedes dekorativt samlet med porter også kaldet “øl-grønsager”, eller delt ud på flere wok.

Tarte Tartin – omvendt æbletærte

Denne dessert tilberedes over ilden i Dutchovn, hvor æbler og sukker varmes op først, inden der tilføres knuste makroner, lidt whisky og et låg af tærtedej. Herefter lægges et jernlåg på og der brændes bål ovenpå låget til tærtedejen er sprød. serveres varm fra gryden med kold creme fraiche.

Helstegt pattegris eller lam

På forespørgsel og afhængig af antal kuverter.


Bemærkninger og evt. tillægsydelser mv.

Eftermiddagskaffe og brød/kage + 50,00 DKK per kuvert.
Natmad f.eks Indonesisk reje-karry suppe med ferskner og basmati ris + 75,00 DKK per kuvert.
Menuprisen gælder ved min. 25 personer!
Børn under 12 år halv pris og under 5 år gratis.